друкувати


Дозволи на автономне опалення видаватимуть по старому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-23 12:30:27

Будемо з «автономкою». Міська влада вирішила не чекати результатів судового спору щодо відповідності законодавству «Положення про надання дозволів на відключення від централізованого опалення». Автором такого подання до суду, нагадаємо, стала прокуратура.

Там вважають протиправною можливість відключення від послуг «Теплокомуненерго» стояками чи під'їздами. Адже Кабмін дозволив робити це виключно побудинково. Тому виконавчий комітет своїм рішенням старе, спірне положення відмінив, і прийняв нове.

Незважаючи на це, нове положення, попри косметичні зміни, по суті залишає за мешканцями право від'єднюватись від централізованого опалення стояками чи під'їздами. Адже це питання, кажуть у мерії, є чи не найактуальнішим для івано-франківців.

Щодня у Департамент комунального господарства за відповідними дозволами звертаються кілька десятків людей. Водночас, застерігають комунальники, «автономку» даватимуть не всім бажаючим. Аби не погіршувати екологічну ситуацію.

Тепер, аби нове положення про відключення від централізованого теплопостачання вступило в дію, його ще має затвердити міська рада. Депутати мають намір розглянути проект документу наступного вівторка.

Джерело: Радіо «Західний полюс»