друкувати


Івано-франківці нарікають на активістів, що шукають останки бійців "вермахту"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-23 01:30:19

Мешканці Івано-Франківська скаржаться на розкопки, які проводить у Меморіальному сквері обласного центру Німецької народна спілка, - стверджує начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко.

Розкопки мають на меті пошук і перепоховання останків німецьких солдатів, які загинули в Івано-Франківську у роки другої світової війни. Як зазначає пані Клочко, раніше роботи проводились проводились вручну, та віднедавна їх почали провадити механізовано.

«В трьох місцях скверу, - розповідає начальник служби оперативного реагування, - викопано глибокі – до двох метрів – траншеї. Вони без світла, не огорожені, небезпечні для відпочиваючих, особливо для дітей. Скарги мешканців передали у муніципальну інспекцію з благоустрою».

Дана обставина обурила першого заступника Івано-Франківського міського голови Зіновія Фітеля, який, відзначивши, що розкопки повинні проводитись «або цивілізовано, або ніяк», доручив особисто розібратись, у ситуації керівнику муніципальної інспекції з благоустрою Степану Кукулі.

«Ордер, - зазначив в свою чергу з даного приводу головний муніципальний інспектор міста, - видавався на проведення розкопок вручну. Я не знаю звідки там техніка».

Автор: Сергій БІЛИЙ