друкувати


Архітектори незадовлені змінами в законодавстві

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-21 03:10:01

Архітектори обласних центрів Західної України зібралися в Івано-Франківську. Насамперед, аби обговорити нагальні проблеми в роботі і обмінятися досвідом. Закон про регулювання містобудівної діяльності вступив в силу ще рік тому. Однак й досі його норми багато в чому суперечать здорову глузду, кажуть архітектори Галичини.

Адже органи місцевої влади відтоді не можуть бути господарями на своїх територіях. Зокрема, не впливають на погодження проектної документації тих чи інших споруд. Нині вся відповідальність за це лежить на авторі проекту і будівельній фірмі.

Також на думку галицьких архітекторів, потрібно посилити їхній вклад у розвиток суспільства. Через творчу працю прищепити любов до краси і гармонійності. Однак головне тут — вдало балансувати між історичною спадщиною і новітніми тенденціями. Адже після себе теперішня цивілізація також має щось теж залишити.

Свої конкретні пропозиції щодо участі органів містобудування у житті країни учасники дводенної конференції висловлять у резолюції. Її скерують на адресу обласних центрів Західної України та до очільників Центральної влади.

Джерело: Радіо «Західний полюс»