друкувати


Подорожуєте потягами - готуйтесь до змін

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-21 02:45:18

Традиційно наприкінці травня на залізниці введуть новий графік руху поїздів. А деяких узагалі поменшає. Щоправда пасажирам приміських маршрутів хвилюватися не варто — усі потяги курсуватимуть і надалі. Можливе хіба що зміщення часу на кілька хвилин.

Що стосується міжміських перевезень — то передусім іншим буде графік руху поїзда «Чернівці-Івано-Франківськ-Москва». А от один із потягів «Чернівці-Львів» у зв'язку з нерентабельністю з 27 травня узагалі відмінять. Натомість інший переведуть на щоденний режим, збільшать кількість вагонів.

Натомість, заспокоюють у Дирекції залізничних перевезень, додатково курсуватиме ще потяг «Чернівці-Мінськ». Утім зміни торкнуться не лише графіку руху, але й цін на квитки. Їх вартість до кінця року поетапно зростатиме тричі. Щоразу — на 3 відсотки. Є і значно приємніші нововведення — квитки на потяги, що курсуватимуть серед тижня, будуть дешевшими.

Надто перейматися ростом цін на квитки, переконують залізничники, не варто. Адже більше платитимуть пасажири лише за купейні вагони. А от вартість проїзду у плацкарті, СВ та на приміських маршрутах не зміниться.

Джерело: Радіо «Західний полюс»