друкувати


Влітку проблема зайвої ваги постає перед громадянами особливо гостро

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-21 02:10:10

Серед українців від ожиріння страждають кожна четверта жінка і кожен шостий чоловік. Товстуни виправдовуються тим, що їжа стала генетично модифікованою, дієтологи ж вважать причину банальнішою – це ненажерливість і лінощі самих людей, ідеться в сюжеті ТСН.

"Люди переїдають. Не рухаються, скільки потрібно", - каже дієтолог Олег Швець.

Якщо людина справді хоче слідкувати за собою, проблем із зайвою вагою в неї не буде, певні фахівці. Прикладів чимало – серед них і Тетяна, яка за місяць схудла на 23 кілограми.

Від їжі жінка відмовитися не могла, тому зменшила порції і додала руху: ранкову зарядку, пішки ходила на роботу, вгору підіймалася сходами замість ліфту.

Такий метод, кажуть психологи, найефективніший: людина хоче, отже – може. Як ні, то варто прийняти своє тіло таким, яким воно є.

Українські дієтологи готові допомогти співгромадянам боротися з надлишковою вагою. Наразі з цією метою готується сайт, на якому можна буде отримати онлайн консультацію.

Основні ж рекомендації відомі вже тепер. Найкраще худнути, налягаючи на кисломолочні продукти. Стереотип "не їсти після шостої" не відповідає дійсності, бо головне – востаннє їсти не менш ніж за дві години до сну.

Водночас виснажувати себе голодом не варто – така дієта закінчиться виразкою шлунку. Також фахівці нагадують, що радикальні методи допомагають лише ненадовго.

Тому під час схуднення знущатися над собою не варто. Якщо хочете щось їсти – варто це робити, але споживати краще щось легеньке. До прикладу, салат. Утім є й маленькі хитрощі. Просто салат – дієтичний, але якщо його посолити – вже ні.