друкувати


Чи потрібні нам такі ремонти?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-21 11:45:37

Асфальт, покладений 4 місяці тому вже провалюється під землю.

Знову хочемо звернутись до теми коломийських доріг. Однак, зовсім не тому, щоб зайвий раз когось погабзувати: до цього нас змушують самі дороги, які почали провалюватись під землю…і це при тому, що після «капітального ремонту» не минуло і півроку.

Ось таку картину як на фото можуть бачити коломияни та відчувати водії на вулиці Січових Стрільців, навпроти економіко-правового коледжу. Провалився асфальт у неділю, хоча «капітальні ремонтні роботи асфальтного полотна» як про це звітувала міська влада закінчились тут лише 4!!! місяці тому. Цілком виправдано чекати, що чим далі тим більше асфальт буде провалюватись під землю, тому, що надії на швидкий ремонт немає, а той, що був зроблений в кінці минулого року фірмою «Явсон» інакше як свинським назвати не можна.

Нагадаємо нашим читачам, що міська рада затіяла капітальний ремонт вулиці Січових Стрільців після того як депутат обласної ради Богдан Гдичинський повідомив, що домігся прийняття постанови Урядом України згідно якої Коломия отримає 5 мільйонів гривень для капітального ремонту доріг. Міська рада не дочекавшись надходження коштів на власні рахунки разом із згаданою фірмою «Явсон» розпочала роботи. Мотивація такого вчинку була проста: слід встигнути освоїти кошти до закінчення року. Роботи почали, встигли їх виконати на суму 1,8 мільйонів гривень, а обіцяні з Києва кошти так і не прийшли.

Як наслідок міська рада має до виконавця робіт – фірми «Явсон» купу претензій…та борг у майже два мільйони гривень (через який неможливо розпочати усунення недоліків не кажучи вже про продовження робіт по вулиці Січових Стрільців). Коломияни ж відчувать себе обманутими та вже не ймуть віри у те, що задекларовані роботи вдасться завершити якісно, адже грошей все немає, а халявно покладений асфальт помалу провалюється під землю.

На завершення хотілося б поставити, напевне, риторичне питання. Коли ж Україна перестане бути країною «чудес та парадоксів» і почне жити згідно законів здорового глузду?

Автор: Віктор ФІТЬО
Джерело: Коломийська правда