друкувати


Дмитро Лащук: Дякую вболівальникам за підтримку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-17 03:30:38

Приємно, що Ви нас читаєте, шановні вболівальники, футболісти, представники команд. Приємно, що в коментарях до статей ведеться жвава дискусія (нажаль, не завжди коректна). Однією із найбільш обговорюваних новин останнього тижня-двох була відставка Дмитра Лащука з посади президента коломийських "Карпат". Пан Дмитро зв'язався із нами, щоб через сайт попросити відвідувачів бути коректнішими в своїх висловлюваннях щодо останніх подій. Офіційна заява Дмитра Лащука до Вашої уваги.

Дмитро Лащук:

- Насамперед, хочу подякувати вболівальникам за підтримку. Також звертаюсь із проханням висловлюватись більш толерантніше щодо подій, які відбулися. Впевнений в тому, що губернатор області не має жодного відношення до моєї відставки. Голова нашої адміністрації Михайло Михайлович Негрич завжди надавав нам потрібну допомогу і ми відчували його підтримку. Я думаю, що він також не має жодного відношення до цього. І всі припущення, які з'являлися з цього приводу, не мають під собою жодної основи.

За час перебування в клубі я не займався купівлею чи продажем матчів. Тому вболівальників, які в коментарях вказували про такі речі, можу запевнити, що ми грали чесно, покладаючись лише на сили власних футболістів та не шукаючи жодної підтримки зі сторони суддів. Я не купив жодної гри. Якщо ж у Вас є факти, які підтверджують протилежне, повідомте про них. Тому ще раз попрошу Вас висловлюватись коректніше.

Щодо фінансування команди, то можу сказати наступне. Так, цього року я частково виділяв кошти. Минулого року я повністю покривав всі фінансові "дірки", які виникали. Цього ж сезону відчував, що може скластися така ситуація, тому не міг інакше чинити. Щодо фінансуванні зі сторони Семотюка (директора заводоуправління), не можу нічого казати. Я таку інформацію ніколи не поширював. Більше того, мене менше цікавило питання фінансування. Я завжди значну увагу приділяв тому, щоб команда демонструвала хорошу гру на радість вболівальників. Ми були на правильному шляху і думаю, що нове керівництво продовжить роботу в цьому напрямку. Як я вже колись казав, без вболівальників немає футболу. Якщо трибуни пусті, то немає сенсу працювати. Якщо б ми грали не чесно, то вболівальники одразу це бачили. Думаю, Ви всі прекрасно знаєте, хто займається такими речами, пов'язаними із закулісними іграми.

Щодо розвитку футболу загалом та дитячо-юнацького, зокрема. Я колись в Печеніжині започаткував дитячий футбол. І ми маємо вже певні результати. Ті юнаки, які тоді почали займатися, вже залучаються до команд майстрів, грали в ДЮФЛ України за "Прикарпаття" чи виступають за коломийські "Карпати". Це були діти 1993/94 року народження. Але почавши роботу у великому футболі, я менше став займатися ними. Більше того, питання, що стосуються відкриття шкіл, виховання юних футболістів, скоріше варто задати чинній владі та тренерам дитячо-юнацьких шкіл. Цим мають вони займатися, а не я. Якби мав необхідні кошти, то повірте, створив би не одну школу. Та зараз в мене немає такої змоги, тому цим не можу займатися. Щодо причин, через які Олійник чи Срібний не прийшли до коломийської команди, то на рахунок цього краще звернутися за коментарем до самих футболістів. Вони напевно зможуть дати вичерпну відповідь.

Що стосується залучення приїжджих виконавців в складі "Карпат", то це зумовлено завданнями, які стояли перед нами. Якщо клуб намагається досягти високих результатів, то потрібно запрошувати досвідчених виконавців. Бо вони можуть дати потрібний результат вже зараз. Якщо б ми грали лише для самого факту участі, то, повірте, в нас би грало половина молодих вихованців.

І на завершення я ще раз дякую вболівальникам, читачам цього ресурсу та всім причетним за мою підтримку. Бажаю команді "Карпати" (Коломия) успіхів; щоб нове керівництво продовжувало намічену нами лінію розвитку клубу. Думаю, цього року команда має всі можливості, при правильному підході, та при необхідному фінансуванні, здобути черговий чемпіонський титул.

Джерело: sport.if.ua