друкувати


Халатність медиків чи невблаганність долі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-14 12:45:21

В Івано-Франківську жінка, котра перебувала на 8 місяці вагітності, у лікарні втратила дитину і зараз перебуває в комі. Її родичі в такій ситуації звинувачують медиків.

Адже коли в потерпілої почалися болі в животі, їй в обласному перинатальному центрі поставили діагноз апендицит і своїм ходом відправили у лікарню. При цьому, вважають члени сім’ї жінки, її, незважаючи на вагітність, не належно оглянули і поспішно відправили на операцію. Вже там почалися ускладнення.

В обласному перинатальному центрі підтвердили, що у потерпілої дійсно був апендицит. Кажуть звинувачувати в смерті немовля і критичного стану матері лікарів наразі передчасно.

Нині головне врятувати життя жінки. У якої гостра недостатність органів через значну втрати крові. А вивченням всіх обставин події займеться спеціально створена комісія. До її складу увійшли лікарі та науковці з Івано-Франківського національного медичного університету.

Родичі потерпілої з проханням оцінити роботу лікарів вже звернулися до міліції та прокуратури. Робити якісь висновки правоохоронці ще не беруться. Чекатимуть висновків компетентної комісії.

Також лікарі ще не мають висновків експертизи про причини смерті самого немовля. Вивчення усіх обставин події, кажуть фахівці, може тривати кілька тижнів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»