друкувати


Тривалість життя чоловіків і жінок зрівняється до 2030 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-12 12:10:24

У 70-і роки минулого століття різниця між тривалістю життя жінок і чоловіків складала в середньому 6 років. Проте з часом ця ситуація міняється у бік поступового вирівнювання, стверджують британські дослідники.

За даними Офісу національної статистики, тривалість життя обох статей поступово збільшується, але у чоловіків цей показник зростає швидше. За підрахунками фахівців, до 2030 року середня тривалість життя обох статей зрівняється і складе 87 років.

На думку дослідників, тривалість життя чоловіків зростає настільки стрімкими темпами, в першу чергу, завдяки моді на здоровий спосіб життя, який передбачає, зокрема, відмову від куріння. Інші чинники включають безпечнішу, в більшості випадків, офісну роботу (раніше велика кількість чоловіків була зайнята в небезпечних галузях, наприклад, в кам'яновугільній промисловості) і прогрес у медицині (сучасна медицина ефективно бореться з серцево-судинними захворюваннями, які поширеніші серед чоловіків).

Проте, підкреслюють дослідники, все вищесказане більшою мірою стосується економічно і промислово розвинених країн, зокрема, країн Західної Європи. У бідних країнах світу з низьким рівнем життя і нерозвиненою медициною різниця у тривалості життя між статями була і залишається мінімальною, оскільки значна частина населення гине від інфекційних захворювань у досить ранньому віці.

У країнах Східної Європи ця різниця залишається великою, оскільки істотна частина чоловічого населення як і раніше веде саморуйнівний спосіб життя.

Джерело: Освітній портал