друкувати


За раком стоять інфекційні та паразитарні захворювання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-11 01:10:47

Дослідження в журналі Lancet Oncology, присвячене раку, озвучує неочікувані висновки. На думку фахівців, за раком стоять інфекційні та паразитарні захворювання. Відповідно, боротьба з ними здатна кардинально змінити ситуацію з онкологічними захворюваннями.

За даними Міжнародного агентства ракових досліджень у Франції, близько 15% або 2 мільйони ракових захворювань у світі викликані відомими і виліковними інфекціями.

Цей відсоток ще вище в країнах, що розвиваються. Дослідники вважають, що рак має бути визнаний інфекційним захворюванням. Вони вказують, що для боротьби з ним слід ширше використовувати вакцинацію та антимікробну терапію.

Правильна превентивна політика і лікування у вигляді вакцинації, дотримання правил гігієни і протимікробних заходів дозволить рятувати життя мільйонів осіб, адже наразі щороку з вини патогенів з раком стикаються близько двох мільйонів осіб. Всього ж у всьому світі щороку цей діагноз отримують 12,7 мільйона пацієнтів. Особливо тривогу учених викликають гепатит В і С, вірус папіломи людини і шлункова інфекція Helicobacter pylori.

Джерело: Освітній портал