друкувати


Коломия - місто, в якому хочеться жити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-11 11:30:38

Пройтися центральними вулицями Коломиї зранку приємно, бо за останній період часу місто стало чистішим і це можна бачити, як кажуть, неозброєним оком.

Міська влада збільшила вдвічі кількість прибиральників, які доклали чимало зусиль, щоб привести середмістя Коломиї в належний санітарний стан. Вулиці чистять механізованими засобами, а також добре замітають, тому коломийці та гості міста повинні бути небайдужими до роботи комунальників і в свою чергу також докладати максимум зусиль для підтримання чистоти і порядку.

Хочеться також побажати міській владі вирішити питання з так званими урнами для сміття, бо дітлахи їх постійно перевертають, та й бродячі собаки заглядають туди у пошуках їжі, а тому частенько можна побачити картину, коли вітер активно розганяє сміття по місту, яке висипалося з сміттєвих урн.

Також слід відзначити добру роботу у забезпеченні регулювання руху транспорту та пішоходів на перехресті вулиць Шевченка – Грушевського та біля ЗОШ № 1 перехрестя вулиць Мазепи – Шухевича, де встановлено нові світлофори.

Активно у місті проводиться ямковий ремонт асфальтного покриття, і хоча дороги багатьох вулиць навіть важко назвати асфальтними, все ж місцевій владі потрібно енергійніше звертатись до КМУ України з тим, щоби уряд переглянув свої попередні рішення, і значна частина податку з власників транспортних засобів залишалася у розпорядженні місцевого бюджету, адже ті кошти, які місцева влада виділяє для ремонту вуличного покриття навіть мізерними назвати важко.

Є надія, що міська влада разом з депутатським корпусом ще активніше працюватиме над проектом «Місто, в якому хочеться жити», адже Коломийський водоканал дав яскравий приклад, як можна постачати найчистішу воду в Україні жителям міста, коли поставити собі за мету досягнути здавалося б нездійсненного.

Автор: Володимир ВЕНГРИНЮК
Джерело: Коломийські Вісти