друкувати


Прикарпаття приєднається до Європейської мережі кулінарної спадщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-10 05:30:16

Смачний туризм. Прикарпаття приєднається до Європейської мережі кулінарної спадщини. Але не одноосібно, а разом із румунами, угорцями та словаками. В межах транскордонного проекту зі збереження автентичних кухарських традицій регіональні громадські організації чотирьох країн створять власну мережу гастрономічних турів та систему сертифікації якості продукції. В підсумку усе це стане основою для розробки єдиного Карпатського кулінарного бренду за європейським зразком.

Гастрономічні тури охоплять безпосередніх носіїв етнічних традицій, які практикують давні кулінарні традиції і ремесла. Для виробників екологічної продукції та власників «зелених садиб» проектом навіть передбачена матеріальна підтримка. Відтак, Прикарпаття отримає шанс значно підвищити економічний і туристичний розвиток регіону. Натомість закордонні партнери ставлять перед собою дещо іншу мету.

Маршрути «кулінарних» мандрівок та інформацію про місцеві цікавинки розмістять на спеціально створеному сайті. Згодом тут з'явиться і електронна колекція давніх рецептів. Окрім того в рамках програми — конкурс кулінарних ВУЗів та різноманітні кухарські фестивалі, головний з яких відбудеться у Івано-Франківську. Загалом проект триватиме майже два роки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»