друкувати


Рівень смертності у інтелектуалів нижчий

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-08 04:10:02

Британські геронтологи провели ряд досліджень, в ході яких їм вдалося з'ясувати, що рівень смертності серед інтелектуалів у декілька разів нижче, ніж серед малоосвічених людей.

Цей висновок був зроблений після закінчення дослідження, що тривало 20 років. В експерименті брали участь 2 тис. жінок і чоловіків. В ході дослідження з'ясувалося, що у людей з високим IQ в чотири рази більше шансів дожити до похилого віку.

Цікаво, що експерти пояснюють цей феномен підвищеною стійкістю до стресів, яка властива розумним людям. Згідно інформації дослідників, завдяки своїй психологічній стійкості розумні люди здатні реагувати на мінливості долі з меншою тривогою і меншою кількістю негативних емоцій: стикаючись з проблемою, розумні люди не впадають у стан неконтрольованої паніки, вони аналізують проблему і шукають способи впоратися з труднощами.

Згідно з результатами дослідження, всього лише 63% людей з IQ в 85 балів мають хороші шанси дожити до старечого віку. У той же час, літні люди з IQ 115 балів в 90% випадків доживають до 100 років.

Джерело: Освітній портал