друкувати


"Євро-2012" по-коломийськи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-07 06:50:43

Вже менше, ніж через місяць Україна прийматиме гостей чемпіонату «Євро-2012». Завершено будівництва на ключових об’єктах. Нові спортивні арени у Києві та Львові успішно пройшли випробування вболівальниками. Там вже відбулися перші матчі. Інші ж міста України облаштовують фан-зони та готуються приймати гостей чемпіонату. Коломия також не залишається осторонь. Глобально до організації заходів, спрямованих на популяризацію футболу та проведення Євро-2012, підійшли в Молодіжному благодійному фонді «Заради добра».

Вони підготували чимало приємних сюрпризів для коломийців. Що саме підготувала молодь до футбольного свята  - тижневик «Коломийські ВІСТИ» поцікавився у директора Молодіжного благодійного фонду «Заради добра» Андрія Волощука.

У Коломиї функціонуватиме неофіційна «фан-зона».

- Пане Андрію, чи правда, що у Коломиї функціонуватиме неофіційна «фан-зона»?

- Спілкуючись з молоддю, все частіше став помічати, що необхідно згуртовувати юнацтво за спільними інтересами. Для цього наша організація вже проводить гурток фотографії, підтримує танцювальні колективи та різні творчі групи. Оскільки цьогоріч в Україні проходитиме чемпіонат Європи з футболу, ми не могли залишити поза увагою таку значущу подію для нашої держави. В парку імені Кирила Трильовського на стіні літнього театру через проектор транслюватимуть футбольні матчі за участю нашої збірної, а також ключові поєдинки Євро-2012, тобто свого роду діятиме неофіційна фан-зона.

- Що для цього треба зробити, адже літній театр вже чимало років не використовується за своїм призначенням?

- Звичайно, роботи чимало. Необхідно реконструювати сцену, встановити супутникову антену для того, щоб транслювати матчі футбольного турніру, завезти стереообладнання та зробити благоустрій територій. Все вдається робити за підтримки депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського та Молодіжного благодійного фонду «Заради добра».

- Тож коли плануєте відкрити неофіційну «фан-зону»?

- Відкриття планується на 8 червня, але пробні перегляди, якщо встигнемо все підготувати, плануємо зробити 19 і 26 травня. 19 травня на екрані літнього кінотеатру транслюватимемо фінал Ліги чемпіонів, а 26 - фінальний концерт «Євробачення».

- Чи завершаться покази цікавих подій на екрані літнього кінотеатру із завершенням Євро-2012?

- Звичайно, що ні. Ми будемо проводити вечори відпочинку та й надалі транслюватимемо на великому екрані важливі події з життя нашої країни.

Переможців футбольного чемпіонату «Євро-2012» в Коломиї знатимуть уже у травні!

- Пане Андрію, розкажіть, що за футбольний турнір організовує Молодіжний благодійний фонд «Заради добра»?


- Напередодні «Євро-2012» у нас виникла ідея провести у Коломиї своє Євро. Тобто, до участі в турнірі буде допущено 16 команд - така ж саму кількість, як і в чемпіонаті Європи, кожна команда представлятиме після жеребкування певну країну-учасницю «Євро». Таким чином за три турнірних дні ми знатимемо, хто ж виграє Єврочемпіонат, щоправда, коломийського масштабу.

- За якою схемою відбуватимуться ігри турніру, і хто може брати участь в коломийському «Євро»?


- До участі ми запрошуємо як аматорів, так і професіоналів. У кожній команді - вісім осіб, вік учасників від 18 років. Ігри турніру проходитимуть за принципом або все, або нічого. Тобто приз отримає лише переможець.

- А за який приз змагатимуться команди?

- По-перше, команда-переможець отримає грошовий приз у розмірі три тисячі гривень, а також 2 квитки на матч чемпіонату Європи у Києві, що відкриє «Євро-2012», Україна-Швеція. Долю тих, хто поїде, визначатимуть гравці команди. Кого вони оберуть кращими гравцями - ті й отримають квитки. Реєструватись для участі в турнірі можна за телефоном (097) 408 73 75.

- Наскільки мені відомо, завдяки Молодіжному благодійному фонду «Заради добра» ще два щасливчики зможуть поїхати на один з матчів чемпіонату «Євро-2012»…

- Так, справді, на сайті нашого фонду zaradydobra.org розпочато вікторину «Поринь в емоції Євро-2012». Якщо людина зареєструється і правильно відповість на запитання вікторини, то матиме можливість виграти 2 квитки на футбольний поєдинок Україна-Франція, що відбудеться на «Донбас Арені». Тож запрошую бажаючих спробувати свої сили.

- Які ще заходи плануєте проводити до Євро-2012?


- У переліку заходів до Євро-2012 у Коломиї ми плануємо напередодні офіційного відкриття Євро-2012, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, провести конкурс малюнків на асфальті «Передай привіт національній збірній України з футболу». До участі запрошуємо дітей та молодь віком до 18 років, усі учасники отримають подарунки. Також,  за рішенням журі, буде визначено кращі малюнки, автори яких отримають цінні призи. Запрошую усіх поринути у вир емоцій під час футбольного чемпіонату «Євро-2012» та підтримати національну збірну України в боротьбі за перемогу!

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА