друкувати


Йогурти підвищують сексуальну привабливість

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-07 05:04:12

Результати досліджень, проведених ученими Массачусетського технологічного інституту (США), що вивчають вплив пробіотиків на організм огрядних людей, свідчать про те, що регулярне споживання йогуртів не лише допомагає знизити вагу, але і також підвищує сексуальну привабливість в очах протилежної статі.

Біологи під керівництво Еріка Ельма і Сюзанн Ердман вважають, що цей ефект, який був відзначений у піддослідних мишей, пов'язаний з тим, що йогурти, які містять пробіотики, активізують роботу корисних бактерій, що живуть у кишечнику.

Для перевірки цієї версії дослідники розділили піддослідних мишей на дві групи, одну з яких годували звичайною їжею, а до раціону другої додали ванільний йогурт. Через короткий час у мишей з другої групи покращав волосяний покрив – їх шерсть стала густішою і блискучішою.

Окрім цього, миші, що отримували йогурт, різко схуднули, а самці стали більш "розкутими і самовпевненими" за визначенням учених. Причина цього була виявлена досить швидко: виявилось, що їх тестикули збільшилися в об'ємі й стали на 5% більше, ніж у мишей з другої групи, і на 15% більше, ніж у мишей, які споживали "джанкфуд".

Крім того, ці самці стали значно пліднішими, а самки – красивішими і краще піклувалися про своє багаточисельне потомство.

Джерело: Освітній портал