друкувати


На Прикарпатті понад 90% сум ПДВ відшкодують в автоматичному режимі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-04 12:30:10

За попереднім аналізом декларацій з податку на додану вартість поданих у квітні поточного року із 99 млн грн, задекларованих до відшкодування, 90 млн грн очікується відшкодувати за спрощеною процедурою в автоматичному режимі.

Про це Голова ДПС в Івано-Франківській області Віктор Рахміль повідомив на засіданні Громадської ради при ДПС у області. Також він зосередив увагу на автоматичному відшкодуванні податку на додану вартість, отримання якого суб’єкти господарювання мають дотримуватись певних критеріїв визначених Податковим кодексом. Зокрема, забезпечувати виплату заробітної плати не менше ніж в два з половиною рази мінімально встановленого розміру.

Так, на розрахункові рахунки платників податків області за минулий рік відшкодовано 536,7 млн грн ПДВ, в тому числі за процедурою автоматичного відшкодування 8 сумлінним платникам повернуто 266,2 млн грн, що складає половину відшкодованих сум ПДВ. Впродовж січня-березня цього року відшкодовано в автоматичному режимі 170,4 млн грн, із повернутих 211 млн грн сум на розрахункові рахунки платників податків. Тобто, у поточному році повернення ПДВ в автоматичному режимі зросло до 80%, від загальної суми відшкодування.

За поданими деклараціями з ПДВ у квітні ц.р. очікується відшкодування сум в автоматичному режимі понад 90%, – підсумував Віктор Рахміль.