друкувати


"Ремонт" доріг по-коломийськи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-01 11:55:40

Всі ми добре знаємо, що ремонт доріг в Коломиї та загалом і по Україні досить дорого вартує, навіть можу сказати дорожче ніж у США штат Невада де кругом пустеля (проводив власне дослідження). З міського бюджету разом з дотаціями Кабінету Міністрів йдуть не сотні тисяч, а МІЛЬЙОНИ на ремонт доріг!!!!!

Ось недавно пройшовшись по так званих «відремонтованих» частинах вулиці Богдана Хмельницького – Січових Стрільців, подивившись, як там «відремонтували дорогу», то аж «зле стало», бо минуло тільки півроку, а дорога і тротуар вже в жахливому стані. Там не просто настелили шар асфальту, а й навіть в цьому «зхалтурили». Всі ми розуміємо, що мають бути акт прийому виконаних робіт та якісь гарантійні зобов’язання – це елементарні речі, тому дивно, чому прокуратура не звертає на таке увагу. Необхідно вибирати підрядника виходячи з відгуків про роботу, надання гарантій, якості виконаних робіт, а не лиш би девшевше та швидше. Не потрібно під час пошуку підрядника виходити з того, що немає значення як робить головне, щоб чужому не платити це ж податки підуть в міську чи районну казну – звичайно з ними легше домовитися по питаннях відкатів і тд., але треба боятися і Бога.

Тріщини на стиках лівого і правого полотна та в окремих місцях, засмічені водостічні люки, вибоїни, тракторні колеса на тротуарах замість люків, вже й навіть порозривати встигли, «просівша» плитка, трава вже навіть проростає!!! Це просто жах, як так безвідповідально використовуються кошти платників податків, а саме нас з вами.

З такими темпами псування, «відремонтована» вулиця Хмельницького і Січових Стрільців, за рік – півтора стане як і теперішня, не відремонтована, їх частина. Виникає питання, навіщо так проводити ремонтні роботи і витрачати мільйони, це ж вже не ямковий ремонт, щоб асфальт зійшов зі снігом? А відповідь проста – «бидлота» і так буде ходити і їздити, куди дінеться!!!

Всі ми привикли показувати пальцем на київських можновладців, а ви уявіть наших «патрійотів» у Міністерських кріслах, вони навіть для своїх людей не хочуть нічого робити, хоча вони ж теж їздять по цих дорогах.

Ми в курсі з вами скільки отримав доходу Президент України, прем’єр міністри, члени уряду, але нажаль, на жодному з коломийських сайтів не знайшов інформацію про чиновників вищого рангу Коломийщини. Хоча з Законом України про декларування доходів та Законом України «Про доступ до публічної інформації» це не є складно.

На закінчення хочу сказати, що на сьогоднішній день заслуговують на повагу – журналісти, які ризикуючи всім, виконують роль санітарів суспільства, доносячи до світового товариства стан речей, викриваючи маєтки можновладців, які деколи вражають дикістю та ненажерливістю, безкарних мажорів, надаючи цьому всьому суспільного розголосу. Останній випадок - якщо б не журналісти, то хто б знав про Оксану Макар, так і лишилися виродки безкарними?

Автор: Сергій Очеретяний з Коломиї