друкувати


У 9 років Лука Суслов знає понад 60 гуморесок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-30 12:10:08

В свої 9 років Лука Суслов знає понад 60 гуморесок, а скільки приповідок та анекдотів в його голові то вже не може порахувати ніхто. Жвавий, веселий, товариський Лука не може жити без жартів. З шестирічного віку почав розповідати гуморески зі сцени.

28 квітня в палаці культури Народний дім за сприяння депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського та Молодіжного благодійного фонду «Заради добра» відбувся перший сольний концерт Луки Суслова.  Хлопця Богдан Гдичинський помітив на одному з концертів у Коломиї, потім Лука, на запрошення організаційної групи розколяди в Івано-Франківському Земляцтві, побував в Києві і, иступаючи на сцені одного з кращих концертних залів столиці, дуже сподобався публіці. Дізнавшись про юного гумориста більше, виникла ідея організувати йому сольний концерт.

«Нині важливо допомагати молоді, підтримувати добрі починання і допомагати талановитим дітям, адже вже завтра вони стануть гідною заміною старшому поколінню. Як на мене, то талант Луки унікальний. Хлопець  дійсно обдарований. Це відчувається навіть у спілкуванні з дорослими, адже він легко знаходить спільну мову і з перших же хвилин зачаровує своєю життєвою енергією та світосприйняттям», – наголосив Б. Гдичинський.

Як розповів сам винуватець події, гуморески він почав слухати ще в 5-ти річному віці і перша касета знаного сміхованця, заслуженого артиста України Миколи Савчука стала прикладом для наслідування. Вже через місяць прослуховування, він розказував гуморески сміхованця на свій манер і дотепер не зраджує улюбленому артисту та в своєму репертуарі послуговується текстами пана Миколи.

В школі Лука непосидючий, але старанний. Він душа будь-якої компанії. Вміє вдало жартувати та вже сам пробує писати вірші і гуморески.

Батьки сином не натішаться. Говорять, що хлопець чемний але непосидючий. Ще в першому класі він читав з такою швидкістю, як восьмикласники, а говорив ще скоріше.

Лука всесторонньо розвинена особистість. Він займається гімнастикою, старанно вчиться гри на скрипці у заслуженого працівника культури Івана  Арсенича, багато читає та дзвінко співає.

Концертна програма розпочалась з виступу троїстих музик, разом з ними грав на скрипці і Лука, ведучим вечора виступив поет, співак, заслужений журналіст України Богдан Кучер. Він наголосив, що «нині важливо допомагати обдарованим дітям показувати свій талант та утверджуватися як особистості».

На сцені Лука показав усі свої таланти. Під час одного з номерів він не вийшов на сцену а викотився показуючи атлетичні здібності. Допомагали організувати концерт і знані артисти такі як заслужений артист України Михайло Попелюк та віртуоз гри на трубі  Микола Василевич.

Під час виступів юного сміхованця глядачі ледве втримувалися на своїх сидіннях щоб не впасти від сміху, гучні аплодисменти на адресу Луки були кращим підтвердженням для хлопця в тому,  що він займається своєю справою!

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика «Коломийські ВІСТИ»