друкувати


Прикарпатці себе спалюють і кидаються під поїзд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-28 03:20:58

Мешканці Прикарпаття, які бажають звести рахунки з життям, все частіше обирають для цього досить неординарні способи. Не відомо: чи то через недостатнє привернення уваги громадськості чи то через недостатню естетику (хоча яка може бути естетика у самогубстві?), та різати вени і вішатись, вочевидь, стає вже не модно.

Принаймні як іще зрозуміти вибір двох прикарпатських суїцидників, один з яких скористався для того, щоб піти з життя, прикладом героїні безсмертного роману Льва Толстого «Анна Кареніна», а другого, напевно, «надихнув» вчинок відомого борця з радянським режимом Героя України Олекси Гірника .

В першому випадку 27-річний мешканець села Чорнолізці, Тисменицького району, о 19.10 годині 26 квітня кинувся на 156-му кілометрі залізничного перегону Отинія-Марківці під поїзд, який слідував сполученням «Коломия - Івано-Франківськ». В другому – 44-річний мешканець селища міського типу Єзупіль, Тисменицького району, вчинив у розташованому поруч села лісоповалі самоспалення.

Напевно, побачивши у наведеному тексті певні нотки іронії, читач скаже, що про мертвих – або добре, або нічого і іронізувати з смертей і горя родичів – то гріх. От тільки хіба не гріх, зводячи рахунки з власним життям (зрештою це само по собі вже погано, але розбиратися з тим – справа Всевишнього), ставити під загрозу життя і здоров’я десятків пасажирів поїзда чи кількох гектарів лісу, який в умовах сухої теплої погоди легко займається спричиняючи тим самим ризик займання людських обійсть?..

В даний час з’ясуванням причини, які спонукали чоловіків покінчити з життям, займаються правоохоронці.

Автор: Сергій БІЛИЙ