друкувати


Прикордонна служба нагадала про правила перевезення дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-27 04:45:42

На початку сезону масових відпусток прикордонна служба нагадала про правила перевезення дітей. Торік лише в міжнародному аеропорту "Бориспіль" не пустили на борт літаків майже 800 маленьких пасажирів, ідеться в сюжеті ТСН.

"Важко спостерігати ситуацію, коли дітям ми змушені відмовляти ще на лінії реєстрації", - зізнається представник авіакомпанії Ірина Сокуренко.

Для виїду дитини за кордон треба, щоб її вписали до закордонних паспортів батьків. Якщо дитині вже виповнилось 5 років, у паспорт обов'язково треба вклеїти фотографію малечі.

"З 5 років фотографія обов'язкова? і є багато таких випадків? коли батьки і туристичні компанії не звертають увагу на це. Ясна річ, прикордонники через кордон не пускають і пропадають, і квитки, і гроші, і путівки", - розповів керівник відділу громадянства і міграції фізичних осіб Василь Гаврилюк.

Аби матері з дитиною без проблем перетнути кордон, необхідно також узяти від тата нотаріально завірений дозвіл, що він не проти мандрівки свого нащадка.

"В нотаріально посвідченому дозволі одного з батьків обов'язково повинно бути вказана країна слідування і часовий проміжок перебування в країні слідування", - попереджає керівник контрольно-пропускного пункту "Київ" Сергій Мул.

Часто не можуть виїхати за кордон діти, чиї батьки розлучаються і стосунки між якими зіпсовані вкрай. Якщо батько чи мати категорично не погоджується на подорож дитини в іншу країну, вихід є – треба звернутися до суду.

"Суд своїм рішенням оминаючи згоду одного з подружжя виносить рішення в якому зобов'язує прикордонні та інші служби оформити документи, пов'язані з виїздом дитини", - зазначив голова Української адвокатської колегії Сергій Осика.

Джерело: ТСН