друкувати


Рак і безпліддя не можна однозначно пов'язувати з користуванням мобілками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-27 03:45:25

Британське Агентство з охорони здоров'я опублікувало чергову доповідь, в якій говориться, що докази про шкоду мобільних телефонів для здоров'я людини до цих пір не отримані, повідомляють закордонні ЗМІ.

Вивчивши кілька сотень досліджень з цієї теми, британські фахівці не знайшли переконливих доказів того, що в процесі активного використання мобільного телефону, може підвищитися ризик розвитку таких захворювань, як рак, хвороби мозку і безпліддя.

Тим не менш, вчені підкреслюють, що моніторинг цієї проблеми повинен тривати, оскільки про довгострокові ефекти поки відомо мало. Експерти також відзначають, що необхідно виконати додаткову роботу з вивчення впливу радіочастотних полів на мозкову діяльність, а також простежити можливий зв'язок з поведінковими проблемами у дітей.

Результати досліджень показують, що навіть ті люди, які повідомляють про свою радіочастотної чутливості, не відчувають жодних проблем зі здоров'ям, використовуючи мобільник. А прямих доказів того, що опромінення викликає пухлини головного мозку, інші види раку, безпліддя і серцево-судинні захворювання – ні.

Джерело: ТСН