друкувати


"Порушень нема": Відповідь міністра на депутатський запит по МММ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 12:45:42

Шановний Василю Васильовичу! У Міністерстві внутрішніх справ розглянуто Ваше депутатське звернення від 30.30.2012 № 20 щодо законності проекту «МММ 2011».

Установлено, що проект «МММ-2011» є соціальною системою у всесвітній мережі Інтернет, участь у якій за власним бажанням може взяти будь-яка особа.

На сайті «МММ-2011» користувач може ознайомитися з правилами проекту та зробити власний вибір щодо подальшої участі в ньому.

Крім того перед реєстрацією в проекті «МММ-2011» усім користувачам рекомендовано ознайомитися з застереженнями громадянина Мавроді С. П. про те, що це фінансова піраміда і, беручи участь у ньому, учасник ризикує втратити всі свої гроші.

Інформуємо, що суб'єкт господарської діяльності «МММ-2011» на території України не зареєстрований і будь-яких фінансових послуг не надає, оскільки всі фінансові розрахунки в зазначеному проекти відбуваються між фізичними особами та його учасниками без оформлення договірних зобов'язань.

Так вивчаючи інформацію в інтернет-мережі, або після телефонної розмови з уповноваженою особою проекту, громадяни на власний розсуд переказують гроші на запит до запитання, або рахунок, який відкритий на ім'я уповноваженої особи (прізвище, ім'я, по батькові, номер рахунку в банку), причому в графі «Призначення платежу »обов'язково вказується, що переказ коштів не пов'язаний з підприємницькою та комерційною діяльністю.

У зв'язку з тим, що наявність дозволів або ліцензій на переказ коштів, які виробляють фізичні особи, не передбачено, до них неможливо застосувати норми статті 164 (Порушення порядку зайняття господарською діяльністю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У разі надходження звернень від осіб, яким, на їхню думку, завдано збитків унаслідок протиправної діяльності організаторів проекту, за кожним указаним фактом буде прийнято рішення відповідно до ст. 97. КПК України.

З повагою, Міністр В.Ю.Захарченко

www.sergey-mavrodi.com
Адреса: м.Коломия, вул.Пекарська, 18
Телефон для довідок: 097 813 2011