друкувати


Хто не будує — хай платить більше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 02:30:14

Хто не будує — хай платить більше. У івано-франківській мерії вирішили втричі збільшити фінансове навантаження на орендарів землі, які не використовують її за призначенням понад п'ять років. Відповідна ідея вже обговорювалася на сесіях міської ради та останній оперативній нараді у міського голови.

Такі зміни були б доречними, адже, кажуть у виконкомі, окремі підприємці не будують на орендованій землі зовсім не через фінансові труднощі. Вони, на думку мера, вичікують вигідного моменту для зміни цільового призначення землі. Зокрема є випадки, коли бізнесмени оформили дозвільні документи під рекреаційні споруди, а тепер намагаються почати зводити житлові будинки.

Нині орендарі землі сплачують 3% від її визначеної нормативно-грошової оцінки. До підприємців, котрі зволікають із початком будівельних робіт, у мерії пропонуватимуть встановити 10% планку вартості оренди. Відповідні зміни депутати розглянуть вже на травневій сесії.

Таким чином підприємці або наповнюватимуть бюджет додатковими коштами, або звільнять поле діяльності для активнішого бізнесу. За попередніми оцінками, нині в місті є близько десятка ділянок, на яких з незрозумілих для влади причин не ведеться будівництво.

Джерело: Радіо «Західний полюс»