друкувати


Обслуговування івано-франківських фонтанів цьогоріч обійдеться в 630 тисяч грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 01:30:28

Для того, щоб івано-франківські фонтани працювали цьогоріч на належному рівні, міській владі обласного центру доведеться віднайти кругленьку суму грошей. Про це повідомив днями начальник технічного відділу КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Бабич.

З його слів, на сьогоднішній день на балансі комунального підприємства, яке він представляє, перебувають шість міських фонтанів, зокрема розташованих на Вічевому майдані, на площі Ринок, на Майдані Шептицького, на вулиці Незалежності біля стоматологічної поліклініки, фонтан «Кульбаба» біля готелю «Надія» та фонтан на площі біля аеропорта.

На їх обслуговування цьогоріч необхідні кошти в сумі 630 гривень, проте реально на сьогоднішній день виділено лише менше половини – 299 тисяч гривень.

Втім, тут не враховано кошти, необхідні на провадження численних ремонтних робіт. «На сьогодні, - розповідає пан Бабич, - можуть працювати всі, крім фонтану біля стоматкорпусу, де вийшов з ладу двигун агрегата. Ми вже замовили перемотку і в середу-четвер все буде готове». Одночасно необхідно здійснити ремонт та чистку облицювальної плитки в басейнах фонтану, заміну 13 квадратних метрів плитки у басейнах фонтанів на Вічевому майдані (10 метрів квадратних) та на Майдані Шептицького (3 метри квадратних).

Крім того, у фонтані біля стоматологічної поліклініки сьогодні протікають басейни. До такої ситуації спричинили неякісно проведені свого часу роботи з будівництва фонтану. Ліквідувати несправність можна лише замінивши спеціальну плівку, вартість якої разом з роботами становить близько 120 тисяч гривень.

Певного втручання фахівців потребують також і інші фонтани, зокрема фонтан на Вічевому майдані, який потребує заміни акустичної та освітлювальної систем (загалом на суму 3,5 тисячі гривень), а також непрацюючого агрегата верхнього кола (орієнтовна вартість 8 тисяч гривень). Є сьогодні також суттєві проблеми з фонтаном поблизу аеропорта, який, хоча і працює, проте потребує заміни прогнилих труб. Загалом же в ремонт фонтанів необхідно близько 150 тисяч гривень додаткових коштів.

Автор: Сергій БІЛИЙ