друкувати


Я.Свелеба: Необхідно відрізняти тих людей, які займаються справжньою благодійністю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 11:30:16

Правоохоронним органам слід сьогодні уважніше придивитись до тих потенційних кандидатів на виборах до Верховної Ради України, які сьогодні масово роздають гроші направо і наліво, використовуючи при цьому іменні благодійні фонди, - вважає заступник голови Івано-Франківської обласної організації Української народної партії Ярослав Свелеба, який висловив свою позицію на прес-конференції 24 квітня у прес-клубі «Вектор».

Як стверджує пан Свелеба, сьогодні чимало людей, про яких говорять як про потенційних кандидатів на парламентських виборах, взяли собі за практику викидати величезні суми грошей на нібито благодійні акції, які, за своєю суттю є в більшості випадків лишень піар-акціями. Для цього такі люди (а в більшості випадків джерела їх доходів залишаються невідомими) часто використовують названі їх іменем благодійні фонди, засновниками яких вони є.

На думку заступника голови ІФОО УНП, з початком виборчої кампанії балотування використання таких іменних фондів офіційно зареєстрованими кандидатами у народні депутати можна буде розцінювати як банальний підкуп виборців, за що статтею 157 Кримінального кодексу України «Перешкоджання здійсненню виборчого права» передбачено кримінальну відповідальність.

«Необхідно відрізняти тих людей, які займаються справжньою благодійністю, від тих, хто займається банальним підкупом виборців», - зазначив Я.Свелеба і закликав правоохоронців звернути на останніх особливу увагу з початком виборчої кампанії.

Автор: Сергій БІЛИЙ