друкувати


Мешканцям Івано-Франківська не доведеться юрмитися біля віконець муніципальних служб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-25 03:45:09

Швидше і зручніше — відтепер мешканцям міста не доведеться юрмитися біля віконець муніципальних служб. В Івано-Франківському Центрі надання адміністративних послуг запрацювала сучасна система електронного регулювання черги. Нововведення здійснено в рамках проекту «До європейської якості послуг ЦНАП – через співпрацю громади та влади», який МГЦ «Еталон» спільно з міськвиконкомом реалізують за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

При вході до ЦНАПу відвідувачів «зустрічає» спеціальний ай-бокс-інфомат. Тут треба обрати необхідний підрозділ, визначити спектр питання і машина видасть спеціальний талон з номером черги. Послідовність її просування далі відобразиться на кількох великих екранах. Тож дана новація дозволяє мешканцям міста планувати та економити власний час.

Самі мешканці нововведення наразі сприймають не так позитивно. Люди здебільшого трохи розгублені, адже жива черга значно простіша за електронну. До цієї доведеться звикати. Але переваги новації усе таки компенсують тимчасові незручності.

Ще одна новинка задля покращення якості надання послуг — система електронного документообігу між структурними підрозділами на місцях. Завдяки новітньому обладнанню вона уже сьогодні дозволяє майже миттєво реагувати на звернення мешканців міста.

Джерело: Радіо «Західний полюс»