друкувати


Правоохоронці Івано-Франківська з'ясовують, що саме призвело до вибуху в колибі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-24 04:30:28

Правоохоронці Івано-Франківська з'ясовують, що саме призвело до вибуху в колибі, розташованій в одному із житлових кварталів міста, цими вихідними. Один вогнеборець загинув, але жертв могло бути більше, бо в кафе перебувало близько півсотні людей, ідеться в сюжеті ТСН.

Двоє рятувальників, що гасили пожежу, другий день лежать у лікарні з опіками. Що саме з ними сталося – вони не пригадують. Кажуть лише, що стояли пліч-о-пліч, коли раптово щось вибухнуло.

Вибуховою хвилею їх розкидало в різні боки. Що їхній командир загинув – дізналися вже в лікарні.

"Вогню не було. І тут раптово різко піднялася температура. Подали ствол охолодження і раптом "Фух!". Мене викинуло у вікно", - розповів потерпілий пожежник Михайло Гриньків.

"Не знаю, яким чином, мене знайшли у шафі. По стуку знайшли, я вже не міг кричати – бив ногою об стіну", - пригадує його колега Віктор Чупровський.

Від дерев'яної двоповерхової колиби майже нічого не залишилося. Кисневі балони та електрощитова – усе, що змогли вилучити слідчі для експертизи.

Що спричинило пожежу, а найголовніше – вибух – мають з'ясувати впродовж тижня. Наразі припускають: зайнялися електродроти.

"Причина пожежі – замикання електрощитової. Я нічого більше говорити не буду, бо йде слідство", - зазначив керівник управління прокуратури в Івано-Франківській області Олег Кіпер.

Власники колиби, що згоріла, від інтерв'ю категорично відмовляються. Поза камерою винуватять пожежників: "У мене, коли загорівся щиток, я 3 рази дзвонила в пожарну. Казали "Машина в дорозі!". Якби нормально була б організована робота, того б не було. А нині мене всякі органи трясуть!".

Ті, хто живуть поруч із колибою, натомість винуватять власників. "Ми вже не раз казали, що тут вибивало світло. А вони далі – чого тільки не підключали. Ну і рахуйте – коли між 2 житловими будинками. Не думаю, що вони тут нормально робили", - відзначив сусід.

За порушення вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людини прокуратура Івано-Франківська порушила кримінальну справу.Якщо винних знайдуть, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.