друкувати


Чи зникнуть традиційні ринки у Івано-Франківську?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-23 04:30:20

Весна і літо — час для суворішого нагляду за промисловими та харчовими ринками. Впродовж останніх двох місяців фахівців МНС перевірили дотримання протипожежної безпеки на усіх 15-ти івано-франківських базарах. Ситуація на цих об'єктах, за словами інспекторів, контрольована.

Хоча на окремих ринках є суттєві порушення. Зокрема подекуди немає в достатній кількості вогнегасників чи піску. Також окремі базари ніяк не можуть представити МНСникам схеми розташування торгових точок.

Такі порушення, як і подекуди невідповідність санітарним і ветеринарним нормам продукції зникнуть лише тоді, коли зникнуть ринки у нинішньому вигляді. Так вважають в управлінні торгівлі міського виконавчого комітету. Тут анонсують — на місці сьогоднішніх базарів, де часто торгують продуктами просто неба, зведуть торгові центри.

Перший приклад вже є — на вулиці Мазепи. Підприємці за власний кошт на місці ринку збудували криті павільйони. Такі ж ринки вже готові звести і у інших мікрорайонах міста. Зокрема вже в цьому році почнуть модернізовувати базари на вулицях Коновальця, Стуса і Хоткевича.

Джерело: Радіо «Західний полюс»