друкувати


Прикордонники підбили підсумки своєї роботи за І квартал 2012 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-20 12:10:51

Напередодні Великодніх свят при управлінні Чернівецького прикордонного загону відбулося підведення підсумків оперативно-службової діяльності прикордонного загону та доведення рішення колегії Держприкордонслужби України, за І квартал 2012 року.

У заході взяли участь заступник начальника Західного регіонального управління – начальник інженерно-технічного відділу: генерал-майор Олександр Миколайович Книр, начальник Чернівецького прикордонного загону полковник Андрій Андрійович Бура та начальники підрозділів охорони державного кордону.

Крім підсумків діяльності, обговорювалися й основні завдання щодо підвищення їх результативності.

У ході засідання зазначалося, що основна увага прикордонного загону зосереджувалась на підвищенні рівня захищеності державного рубежу, підготовці підрозділів до чемпіонату Європи з футболу, впроваджені в практику інноваційних прикордонних технологій, реалізації заходів другого етапу Концепції та Програми розвитку Державної прикордонної служби України на період до 2015 року. Враховуючи складну та динамічну обстановку на кордоні, де основною загрозою притаманною ділянці Чернівецького загону залишається економічна контрабанда, незаконне переміщення зброї, наркотичних та психотропних речовин.

За цей період за незаконне переміщення контрабандних товарів в тому числі і цигарок, затримано на загальну суму більше 2,5 мільйонів гривень, не пропущено в Україну 44 потенційних нелегальних мігрантів. Найактивнішими напрямками протиправної діяльності були ділянки відділів прикордонної служби «Фальків», «Красноїльськ», «Черепківка», «Порубне» та підрозділи україно-молдовської ділянки кордону.

За результатами паспортного контролю виявлено 1 підроблений, 56 недійсних паспортних документів та 15 підроблених службових відміток Держприкордонслужби.

Підвищено ефективність протидії переміщенню наркотичних речовин та зброї. Загалом було вилучено 4 одиниці зброї, 9 боєприпасів, 0,601 кілограма наркотичних речовин, майже півкілограма психотропних речовин, 23 транспортні засоби, що використовувались як засоби переміщення контрабанди. Однак, як показує статистика, левову частку від усіх вчинених правопорушень на державному кордоні становлять адміністративні правопорушення: складено 187 протоколів про адміністративне правопорушення, з них 112 на іноземців, накладено штрафів посадовими особами ДПСУ та судами за скоєні адмінправопорушення на загальну суму 72,5 тисячі гривень.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону