друкувати


Медпрепарати за минулий рік подорожчали в Україні на 17%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-18 03:45:42

Медпрепарати за минулий рік подорожчали в Україні на 17%, заявив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

"Якщо порівняти роботу фармацевтичної галузі в 2011 та 2010 роках, то можна констатувати факт, що фармацевтичний ринок в Україні, тобто кількість реалізованих упаковок в аптечних лікувальних установах практично не змінився, він залишився на рівні 2010 року. Але в грошовому вираженні ринок змінився досить значно. У 2011 році було реалізовано лікарських препаратів на суму - 23 мільярди гривень. Тобто ринок виріс в порівнянні з 2010 роком на 17%", - сказав він.

За його словами, це тягне за собою закономірне питання, чому при відсутності коливання курсу гривні і стабільної економічної ситуації ліки в Україні подорожчали на 17%.

"Проаналізувавши ситуацію на європейських ринках, ми з'ясували, що багато фармацевтичних компаній витрачають величезні бюджети на просування своєї лікарської продукції на ринку України. Кожен лікарський препарат має свою назву, запатентований, і фармацевтична компанія наймає величезні армії медичних представників, які йдуть до лікаря і переконують, що потрібно призначати саме цей препарат, що лікар і робить", - сказав Соловйов.

Як повідомлялось, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що ліки в Україні скоро подешевшають в два рази.

Джерело: ТСН