друкувати


Більшість працівників не бачать перспектив кар'єрного росту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-13 01:45:09

Тотальна більшість працевлаштованих українців вважають, що роботодавці оцінюють їх працю несправедливо низько. Про це свідчать результати дослідження задоволеності співробітників українських компаній, проведеного Міжнародною консалтинговою компанією Hudson.

Як зазначає Олена Довганець, керівник практики "Управління талантами" компанії Hudson, цей фактор під час досліджень практично завжди має низькі показники задоволеності. Люди завжди незадоволені своєю зарплатою, пише "Дело".

Для компаній у даній ситуації важливо розібратись, що саме не задовольняє співробітників підприємств - розмір винагороди, баланс постійної і змінної частини, відповідність винагороди рівню кваліфікації або отриманим результатами роботи і т.д.

Не подобається українцям і те, як відбувається розвиток їхньої кар'єри. За результатами дослідження, неясність перспектив у розвитку кар'єри, невміння менеджменту обговорити потреби співробітника і сприяти у їх реалізації є тими факторами, які вимагають покращень.

"Для співробітників українських компаній важливо, наскільки дохідливо керівник може пояснити, які шляхи розвитку є в компанії, чи може він надати підтримку в професійному розвитку співробітника", - пояснила експерт.

З іншого боку, найбільше українці задоволені робочою атмосферою. У першу чергу, це сформовані довірчі відносини всередині колективу, командний дух і позитивна атмосфера.

Джерело: ТСН