друкувати


Боротьба з ожирінням призводить до анорексії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-11 01:10:29

Боротьба з ожирінням призводить до анорексії. Це підтверджує випадок 31-річної мешканки Кірьят-Малахі (Ізраїль) Тамар Майї Браунер. Жінка померла від зупинки серця унаслідок розвитку анорексії.

Відомо, що за рік жінка, що працювала медсестрою в "швидкій допомозі", сильно скинула вагу. Якщо раніше вона мала вагу 120 кілограмів, то незадовго до смерті обстеження показало: жінка важить всього 30 кілограмів.

Нестримно схуднути Тамар змогла, сівши на жорстоку дієту. Проте так і не зуміла зупинитися. Дієта стала для неї нормальним режимом харчування. За декілька місяців до смерті стан здоров'я Тамар почав значно погіршуватися, але жінка відмовилася від госпіталізації.

Треба сказати, випадок Браунер не єдиний у своєму роді. Медики попереджають: прагнення до ідеальної фігури може обернутися серйозними проблемами зі здоров'ям. Особливо це стосується людей, що страждали раніше від ожиріння. Зайва вага у минулому свідчить про те, що людина схильна до ненормальної харчової поведінки. Ожиріння та анорексія - два боки однієї медалі.

Щоб захистити пацієнтів від самих себе, ізраїльські чиновники пропонують ухвалити закон, що затверджує примусову госпіталізацію хворих, які страждають на анорексію. На цей час відповідний документ знаходиться на розгляді законодавчого органу влади Ізраїлю.

Джерело: Освітній портал