друкувати


Мер Івано-Франківська наказав закрити борги з реагування на звернення громадян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-11 12:45:32

Івано-франківське комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» є рекордсменом з невчасного реагування на звернення громадян. Про це повідомив вчора, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальник відділу звернень громадян міського виконавчого комітету Іван Яблонський.

Чиновник, зокрема, оприлюднив список державних та комунальних структур обласного центру Прикарпаття, які допустили порушення встановлених термінів відповіді на звернення громадян.

Крім КП «ЄРЦ», в якому, за зізнанням директора підприємства Вадима Войтика, сьогодні на розгляді є 1200 письмових звернень, до списку увійшли також департамент містобудування та архітектури міськвиконкому, юридичний відділ міськвиконкому, Івано-Франківський міськвідділ внутрішніх справ та міська санепідемстанція.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус доручив керівникам установ-боржників ліквідувати заборгованість до кінця тижня, ба навіть до Чистого четверга.

Доручення мера обурило В.Войтика, який зазначив, що маючи зареєстрованих 1200 письмових звернень, працівникам очолюваного ним підприємства доведеться покинути прибирання територій і тільки тим і займатись, що «строчити» відповіді на звернення.

«Плюс, - додає керівник ЄРЦу, - з’явилася цікава традиція, за якою на нас розписуються листи абсолютно усіма міськими службами, не залежно від компетенції».

Доводи пана Войтика не змінили думки міського голови, який наголосив, що сутність комунальної реформи і створення КП «ЄРЦ» зокрема в тому і полягає, щоб розділити тих, хто прибирає від тих, хто «строчить». «Якщо ж у вас є певні заперечення щодо тієї чи іншої візи, - зазначив пан Анушкевичус, звертаючись до «єрцівця», - ви підготуйте підбірочку і надішліть мені службовою запискою».

Як стверджує І.Яблонський, закон надає чиновникам усі можливості для того, щоб не порушувати терміни розгляду звернень громадян. Адже якщо керівникам не вистачає наданого законом місяця для вирішення проблеми, вони можуть направити проміжну відповідь і тоді матимуть ще додаткових 15 днів.

Автор: Сергій БІЛИЙ