друкувати


Кількість вчителів пенсійного віку складає 23% від загальної кількості педагогів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-06 12:45:42

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник заявляє, що кількість вчителів пенсійного віку складає 23% від загальної кількості педагогів. Про це він сказав в інтерв'ю тижневику "Газета 2000".

"На Україні порядка 23% педагогів пенсійного віку", - повідомив Д.Табачник.

При цьому він підкреслив, що серед них багато видатних і найкращих вчителів. Міністр відзначив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України постійно приділяє увагу проблемі старіння педагогічного складу.

"І я завжди виступаю проти перепрофілювання педагогічних університетів в багатопрофільні, бо у нас таким чином вже 9 областей втратили педагогічний ВНЗ", - додав Д.Табачник.

Крім того, він відзначив, що вирішити проблему старіння педагогічного складу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України намагається за рахунок збільшення зарплат і збільшення державного замовлення на педагогічні спеціальності.

Табачник також зупинився на питанні підвищення кваліфікації педагогів. Міністр повідомив, що Міносвіти третій рік поспіль дає запит на кошти з державного бюджету на відновлення системи перепідготовки вчителів.

"Але, на жаль, поки що не досягли розуміння з Мінфіном", - нарік Д.Табачник.

Він проінформував, що Міносвіти розробляє нову концепцію розвитку педагогічної освіти і планує до кінця травня представити її на широке обговорення.

Джерело: Освітній портал