друкувати


В Івано-Франківську понад 200 сімей стали заручниками конфлікту влади і забудовника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-05 12:30:04

В Івано-Франківську понад дві сотні сімей стали заручниками конфлікту влади і забудовника. Майже два роки люди не можуть отримати в мерії документи, які підтверджують право власності на квартири у новозбудованих будинках фірми «Гаразд Україна».

Мова йде про три багатоквартирки на Стуса, і ще один — на Галицькій. Конкретної причини затримки видачі ордерів людям на письмові звернення у виконавчому комітеті не називають. Тому понад три десятки мешканців вирішили зустрітися з чиновниками особисто.

У мерії люди зустрілися не лише з владою, але й забудовником. Той став на сторону своїх клієнтів. Представник фірми «Гаразд-Україна» Костянтин Бородайко запевняє — місто безпідставно вимагає від них грошей у фонд соціально-економічного розвитку. Тому і блокує процес видачі ордерів мешканцям.

Рішучі мешканці навіть домоглися зустрічі з міським головою. Віктор Анушкевичус також визнав, що люди у конфлікті влада-бізнес не можуть бути заручниками. Тому пообіцяв, що ордери їм виконавчий комітет таки видасть.

Ордери на житло, повідомили в мерії, видадуть впродовж двох місяців. Щоправда це стосується мешканців лише трьох будинків. Адже на дім, який звели за адресою Стуса 30, корпус 2, у виконкомі взагалі не знайшли дозволу на його будівництво.

Джерело: Радіо «Західний полюс»