друкувати


Платникам єдиного податку про подання звітності та сплати єдиного податку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-04 10:10:14

З 1 січня 2012 року запроваджено нові правила для платників єдиного податку юридичних та фізичних осіб: змінено терміни подання звітності та сплати єдиного податку.

Зокрема, відповідно до норм Податкового кодексу платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. До 20 квітня 2012 року платникам єдиного податку першої та другої груп необхідно здійснити сплату єдиного податку за квітень.

Платники єдиного податку третьої групи та єдинники - юридичні особи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал. Таку сплату за наслідками І кварталу слід здійснити не пізніше 18 травня 2012 року.

Що ж стосується звітності, то платники єдиного податку першої групи подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду (протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року).

А платники єдиного податку другої та третьої груп, а також юридичні особи на єдиному податку подають таку декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу). За І квартал 2012 року декларація платника єдиного податку подається до 10 травня 2012 року.

Джерело: Коломийська ОДПІ