друкувати


ЗНО для вчителів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-02 10:30:48

ЗНО для вчителів. Таку новинку своїм педагогам пропонують івано-франківські тінейджери. Три тижні тому активісти однієї з місцевих громадських організацій розпочали опитування у соцмережах — яким чином подолати критичний стан освітньої системи України.

Своє нововведення запропонували школярі — вчителям-предметникам також варто проходити тестування. І хоча опитування ще триває, уже близько 80% респондентів переконані — на якість освіти у школах такі новації вплинуть позитивно.

А от у регіональному центрі оцінювання якості освіти ініціативу школярів сприймають неоднозначно. Тут кажуть — нарікати на якість навчання, а тим паче підготовки випускників немає жодних підстав. Як доказ результати успішності — середньостатистичний бал тестування прикарпатських учнів один із найвищих в Україні. І якщо оцінювання знань вчителів і потрібне, то точно не у такій формі.

Інтернет-опитування щодо ЗНО для педагогів триватиме до 1 червня. Якщо результати так і залишаться не на користь вчителів, активісти громадської організації обіцяють направити відповідні звернення до Міносвіти. Між тим, традиційне тестування для цьогорічних випускників стартує 14 травня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»