друкувати


В Івано-Франківську новий етап протистояння міського голови та депутатського корпусу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-30 12:45:51

Новий етап протистояння міського голови та депутатського корпусу. Комісія з питань права та етики вважає, що Віктор Анушкевичус дозволяє собі неетичні висловлювання, коментує виступи обранців і не завжди дає можливість останнім в повному обсязі пояснити свою позицію. Такий висновок комісія зробила після аналізу спілкування мера з Сергієм Борзовим на попередній сесії.

Висновок комісія зробила після прослуховування аудіозапису попередньої сесії. Натомість міський голова висловив своє обурення, що його на дане обговорення не запросили. Інакше він би довів необгрунтованість звинувачень.

Зважаючи на неетичну поведінку мера, обранці одразу ж внесли зміни у регламент міської ради. В майбутньому, якщо головуючий знову вдаватиметься до некоректних висловлювань, йому виголошуватиме попередження секретар. Інших рішучих заходів до порушника рада не передбачила. Принагідно депутати-свободівці частково відкорегували регламент.

Якщо донині обранці могли на початку зібрання робити значну кількість запитів, то тепер на це передбачений лише один виступ від фракції. Решту запитів зачитуватимуть після розгляду порядку денного.

Незважаючи на словесний опір меншості, «свободівці» все ж проголосували за запропоновані зміни. Вони, кажуть представники більшості, мають на меті зменшити заполітизованість сесій напередодні виборів. Додамо, що їхню позицію підтримав міський голова Віктор Анушкевичус.

Джерело: Радіо «Західний полюс»