друкувати


Головний "УДАРник" України – лідер довіри івано-франківців за версією групи "Рейтинг"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-29 09:45:48

64% івано-франківців довіряють Віталію Кличку, - переконує директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, який презентував днями в Івано-Франківську результати проведеного експертами його організації соціологічного дослідження електоральних уподобань мешканців обласного центру Прикарпаття.

Як стверджує пан Антипович, разом з боксером-політиком до п’ятірки політиків національного рівня, яким найбільше довіряють івано-франківці, також увійшли, щоправда з певним відставанням від головного «УДАРника», Арсеній Яценюк (58%), Олег Тягнибок (51%), Юлія Тимошенко (50%) та Анатолій Гриценко (48%).

Випередження В.Кличком та А.Яценюком такого гіганта виборчих гонок на Прикарпатті, як Юлія Тимошенко, а також той факт, що до п’ятірки лідерів Анатолія Гриценко автори дослідження пов’язують з існуванням у суспільстві запиту на нових політиків, з якими асоціюються в народі лідери «УДАРу», «Фронту змін» та «Громадянської позиції».

В той же час, за рівнем повної довіри («повністю довіряють») лідерство в Івано-Франківську, зберігають, за версією «Рейтингу», Юлія Тимошенко (23%) та Олегу Тягнибоку (22%).

За словами О.Антиповича, значно менше івано-франківці довіряють Віктору Януковичу (5%), Сергію Тігіпку (14%), а також ще недавно фавориту виборчих уподобань при карпатців – Віктору Ющенку (14%). Ці ж політики є лідерами недовіри серед мешканців обласного центру з антирейтингами відповідно 86, 77 та 79%.

Автор: Сергій БІЛИЙ