друкувати


Деякі підприємці зможуть припинити діяльність за спрощеною процедурою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-28 04:30:03

Підприємці, які за власним бажанням припиняють свою діяльність, проходитимуть спрощену процедуру проведення перевірок, повідомили у Державній податковій службі.

Для цього підприємцям потрібно відповідати декільком умовам - не використовувати працю найманих працівників та не проводити господарську діяльність протягом останніх трьох календарних років.

Крім того, підприємець не повинен бути зареєстрований як платник ПДВ і не повинен мати відкритих рахунків у банках та інших фінансових установах. У разі відповідності цим вимогам термін проведення перевірки складає 3 робочих дні.

Такі пропозиції викладені експертами ДПС України в проекті Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо проведення перевірок у зв'язку з припиненням за заявницьким принципом підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників)".

Нагадаємо, ще влітку минулого року прем'єр-міністр Микола Азаров виразив переконання, що Україна буде країною з найбільш ліберальним податковим законодавством і адміністративною системою, яка не буде тиснути на бізнес.

Джерело: ТСН