друкувати


Сутенерка намагалася продати двох неповнолітніх дівчат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-27 12:30:57

Двох неповнолітніх дівчат продати в сексуальне рабство намагалася 21-річна жінка. Кожну оцінила у п'ять тисяч гривень, повідомляє ТСН. Дівчата зізналися: перш, ніж продати, вона змушувала їх займатися проституцією. Якщо відмовлялися, погрожувала та била.

Їй лише шістнадцять. На "пригоди", каже, її підбила на рік молодша школярка. Вона й познайомила Оксану зі своєю приятелькою, яка виявилась сутенеркою. "Вони сказали, що матиму квартиру, машину, гроші. Вже потому вони сказали, як я маю ці гроші заробляти. І сказали, що пізно відмовлятися", - розповіла продана у сексуальне рабство Оксана.

"Поселяла їх в дешевий готель, поїла у великій кількості алкоголем. Ну, а потім підшуковувала клієнтів для сексуальних послуг за гроші. Від 300 до 500 гривень за годину. Половину з того вона залишала собі", - говорить керівник відділу з боротьби торгівлею людьми УМВС в Івано-Франківській області Андрій Рогалевич.

Якщо дівчата чинили супротив, за їхніми словами, жінка погрожувала та била їх. Сутенерці лише двадцять один рік. Але її біографія досить "бурхлива", - вона повія з багаторічним стажем, розлучена. Торік її - матір 6-річного сина - позбавили батьківських прав.

Сутенерку затримали, коли вона отримувала гроші за дівчат. Злочинниця зараз у СІЗО. За продаж дівчат їй загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. А дівчата, яких вона намагалася продати, у притулку для неповнолітніх. Тут вони житимуть ще три місяці, поки суд не визначить, відправити їх в інтернат чи додому.

"Одна жалкує, плаче і хоче забути про це. Інша дівчина уроку для себе не зробила. Напевно, їй подобається, чим вона займається", - розповіла завідувач Івано-Франківського притулку для неповнолітніх Марія Серденько.

Вихователі розповіли: уся біда цих дівчат, що вони з неблагополучних сімей. Оксана каже, батька ніколи не бачила, з мамою ні про що не може поговорити. Тож регулярно втікає з дому. Але мріє про вищу освіту. Її приятелька завдяки бабусі-заробітчанці ще змалечку пізнала смак грошей і не приховує, що проституція для неї є лише розвагою.

Правоохоронці припускають, що ці дві неповнолітні дівчини - не єдині, кого сутенерка затягла до проституції, і тепер шукатимуть ще інших потерпілих.

Джерело: ТСН