друкувати


Тпру, Ракель! Або на фірі проти влади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-24 09:45:06

Колись на них їздили по сіль і на ринок. Тепер з їх допомогою тиснуть на владу. Звичайна українська фіра чи то, висловлюючись офіційною мовою, гужовий віз став знаряддям протесту проти бездіяльності міської влади Івано-Франківська у сфері ремонту та обслуговування міських доріг.

Кілька таких не вельми традиційних для вулиць обласного центру транспортних засобів разом з кількома велосипедами, мотоциклами, скутером, автомобілем «Таврія» та навіть сільськогосподарським мотокультиватором зібрались 23 березня на площі перед адмінбудинком Івано-Франківського міськвиконкому, щоб розпочати з неї пробіг міськими вулицями. Пробіг охопив вулиці Франка, Мельника, Коновальця та фінішував на вулиці Дудаєва, яку організатор акції – місцевий громадський Руслан Коцаба назвав через жахливий стан її дорожнього покриття не інакше, як «Проспект Анушкевичуса – Харука» на честь двох івано-франківських політиків, які неодноразово обіцяли відремонтувати транспортні шляхи міста, проте так своїх обіцянок і не виконали. Власне на вулиці Дудаєва розгорнулась кульмінація акції – перегони гужових возів та «Таврії», перемогу у яких впевнено здобула запряжена кобилами Ракеллю та Ласицею фіра пана Івана з Крихівців. Як і передбачав пан Коцаба, «Таврія», об’їжджаючи численні ями, так і не змогла обігнати сільського «всюдихода» з непарнокопитним приводом.

Як стверджує Р.Коцаба, за останні за останні шість років на потреби ремонту івано-франківських доріг міською владою було витрачено 108 мільйонів гривень. Близько 20 мільйонів гривень на ці потреби місту було виділено з Державного бюджету, ще 15 мільйонів гривень було закладено торік до міського бюджету на потреби капітального ремонту міських доріг. Втім, як то кажуть, а віз і нині там…

Автор: Сергій БІЛИЙ