друкувати


М.Олінійчук: Якщо протитуберкульозну лікарню на Прикарпатті збудують, то це буде не у Ворохті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-23 10:30:30

Збудувати на Прикарпатті спеціалізовану комплексну протитуберкульозну лікарню має на меті голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, який звернувся з відповідною ініціативою до Президента України Віктора Януковича.

Як повідомив під час вчорашньої прес-конференції в обласному фтизіопульмонологічному центрі начальник головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Микола Олінійчук, йдеться про спробу об’єднати в одному закладі різні протитуберкульозні лікувальні відділення, при чому як дорослі, так і дитячі.

За словами пана Олінійчука, таку лікарню планується збудувати десь у залісненій місцині в 25-30 кілометрах від міста Івано-Франківська. При цьому начальник головного управління рішуче спростував усі чутки про намагання збудувати таку лікарню у селищі міського типу Ворохта, де сьогодні функціонує протитуберкульозний санаторій.

Зі слів чиновника, будувати в зазначеному селищі таку лікарню є неприпустимим з огляду на рекреаційну цінність вказаної місцевості. В той же час, як стверджує головний лікар області, реабілітаційну базу ворохтянського санаторію планується суттєво розширити.

Автор: Сергій БІЛИЙ