друкувати


Потурбуйтесь про свій автомобіль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-22 05:30:42

Людині, яка нарешті придбала омріяний автомобіль, не варто забувати, що машина – це не тільки певний атрибут заможності чи просто комфортабельний засіб пересування. Вона може сподобатися і нечистим на руку особам.

Справді, час від часу в оперативних зведеннях міліції з’являються заяви потерпілих про незаконне заволодіння їхніми транспортними засобами. У цьому році на території області зареєстровано близько півсотні злочинів цієї категорії. Дещо менше, ніж у попередньому, одначе скорочення такого роду злочинних посягань порівняно з минулим роком не дає підстав для заспокоєння. Бо навіть один випадок незаконного заволодіння автомашиною – це особиста трагедія для цієї родини потерпілого. Тому, щоб така доля не спіткала особисто вас, потурбуйтеся про деякі заходи протидії зловмисникам.

Правоохоронці радять: передусім обладнайте автомобіль охоронною сигналізацією чи механічним пристроєм, що блокує деталі зчеплення гальма, педалі і кермо.

Порада друга — не залишайте автомобіль в безлюдних місцях, дворах, прибудинкових територіях, особливо на ніч.

Порада третя – якщо знайшли гроші на придбання автомобіля, то потурбуйтесь про гараж.

Порада четверта — коли покидаєте салон машини, у кожному разі закривайте її на замок.

Порада п’ята — осіб, що викликають у вас підозру зовнішнім виглядом або поведінкою, в супутники брати не рекомендується.

Дотримуючись названих заходів протидії зловмисникам, ви не залишите їм шансів на скоєння злочину щодо вашої власності.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК