друкувати


ОТ "Галичина": Як живуть українські моряки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-22 04:45:12

Журналісти обласного телебачення «Галичина» продовжують розповідати про життя українських моряків.

Наступний сюжет присвячено знайомству з Навчальним Центром Військово-Морських Сил у Севастополі. Саме тут майбутні мореплавці опановують основи корабельної науки. Наскільки легко вона дається прикарпатським хлопцям — дивіться далі.

За офіційними даними, зараз у Військово-Морських Силах перебуває 105 солдатів строкової служби, родом з Івано-Франківщини. Їхнє знайомство з морською романтикою триває вже кілька місяців, тож хлопці охоче діляться враженнями.

Прикарпатські хлопці стають добрими моряками, — розповідають викладачі навчального центру. Наші краяни тут уже давно зарекомендували себе з найкращого боку.

Навчальний Центр у Севастополі — місце першого морського вишколу і для строковиків, і для контрактників, і для військовослужбовців першої командної ланки — тобто старшин і сержантів. Тут вивчають теорію, опановують практику і тренують фізичне здоров'я.

Не шкодують про обрану професію і матроси контрактної служби. Вони розповідають, що завдяки Військово-Морським силам знайшли справжніх друзів і побували в далеких краях.

Не вагатися і не боятись високих хвиль — таку пораду дають прикарпатські мореплавці своїм землякам.

Джерело: ОТ "Галичина"