друкувати


Доля футбольного Прикарпаття наразі невідома

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-22 03:30:47

Івано-Франківський клуб мав вирішити фінансові проблеми до 10 березня. Такий термін був даний професійною футбольною лігою.

Однак, попри те що з тих пір пройшло вже майже два тижні віз, як то кажуть, — і нині там. І досі невідомо чи буде обласний центр мати представника у професійному футболі. Ситуація, обіцяють люди, причетні до клубу, вирішиться вже на днях. А на сьогоднішній день ця футбольна структура має заборгованість по зарплаті з самими футболістами. А це майже 2,5 мільйони гривень. Докопатись до істини спробували наші журналісти.

Ще влітку прикарпатські «тіфозі» тішилися з нагоди створення нової структури професійного футбольного клубу «Прикарпаття», до якої увійшла комерційна компанія «Скорзонера» і місцева влада Івано-Франківська. Саме міські депутати віддали інвестору команду та й довгобуд — стадіон «Рух». Тоді, нагадаємо, за це рішення проголосував 41 депутат. Відтак, за домовленістю, «Скорзонерівці» повинні були виділяти прикарпатському клубу 12 мільйонів гривень щорічно. Робота «Скорзонери» мала б розвиватися в два етапи. Перший — відновлення роботи Прикарпаття, і другий — завершення реконструкції стадіону «Рух».

Якщо погортати сторінки Прикарпаття, то там можна натрапити на багато чого цікавого. Вже на сучасному етапі футбольний клуб неодноразово опинявся у критичних ситуаціях. Звичайно, що не в такій як зараз. Проте тоді завдяки неабияким зв'язкам у столиці попереднього президента клубу Анатолія Ревуцького та іншим причинам, команді якось вдавалося виходити сухою з води. Та і цього разу професійна футбольна ліга, як бачимо, дещо розширила термін вирішення проблеми. Попередньо, керівник ПФЛ на сесії міськради голосно заявляв, що мовляв тільки до 10 березня клуб повинен виконати всі зобов'язання. Ця дата в календарі вже далеко позаду. Але, як то кажуть, служба службою,а дружба-дружбою.

Однак, попри запевнення Віктора Анушкевичуса, голови футбольної федерації області та екс-президента клубу Анатолія Ревуцького, основна проблема у ситуації — бездіяльність міської влади. Чи точніше не виконання її зобов'язань з приводу передачі документів права власності на землю Професійного футбольного клубу Прикарпаття. Принаймні так журналістів запевнив директор «Скорзонери» Олександр Шевченко. Хоча, певен інвестор, футбол в Франківську таки буде. І вже в в найближчі кілька місяців стадіон буде закінчений в тому мінімумі будівельних робіт, що зараз ведуться. Він буде в хорошому стані та безпечним для вболівальників.

Занепокоєний такою картиною і екс-капітан команди Олександр Микуляк. Хоч зараз футболіст захищає кольори аматорського колективу та приділяє увагу тренерській роботі з дітьми, що буде з Прикарпаттям йому небайдуже. Головне, переконує футболіст, аби стало здорового глузду домовитися. Адже клуб має велику історію і так просто знівелювати все що було зроблено досі, м'яко кажучи неправильно.

Як запевнили нас герої сюжету крапки над «І» будуть розставлені вже цими днями.

Джерело: ОТ "Галичина"