друкувати


Шефська допомога від Прикарпаття українським морякам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-22 03:10:14

Три з половиною тисячі кілометрів через 9 областей України проїхала знімальна група обласного телебачення «Галичина». Наші журналісти спробували на власні очі побачити, що таке українські Військово-Морські Сили і як там служать наші прикарпатські хлопці.

Про все побачене і почуте ми розповімо у циклі інформаційних сюжетів. Перший з них присвячено шефській допомозі, яку вже багато років надає українському флоту Івано-Франківська область.

Військова частина А2637, яка розташована в Очакові, унікальна насамперед тим, що саме тут забезпечують мінно-торпедне озброєння для всього українського флоту. Однак цікавою є також багаторічна співпраця між командуванням частини та владою Івано-Франківщини. Шефську допомогу від Прикарпаття можна побачити одразу. Найкраще про неї свідчить нещодавній ремонт у навчальних приміщеннях.

Рожнятів, Калуш і Долина — міста, які вже 17 років допомагають облаштувати побут моряків в Очакові. Завдяки матеріалам і техніці, які надійшли з Прикарпаття на Миколаївщину, на території частини відремонтовано їдальню, казарми, приміщення штабу. Тепер — на черзі облаштування лазарету.

Косівський ліс — дуже цінний подарунок для Феодосії. Саме тут базується перший батальйон морської піхоти берегових військ України. Стійкості та мужності морським піхотинцям не позичати. Тож до таких побутових незручностей, як дірява покрівля над казармами і штабом, тут ставляться терпляче. Для повноцінного ремонту необхідно 40 кубів пиломатеріалів. Завдяки шефській допомозі з Прикарпаття, вдалося зібрати 6 кубометрів.

Прикарпаття багато доклалося до розбудови українського флоту, розповідає перший заступник командувача військово-морських сил Сергій Єлісєєв. Віце-адмірал сподівається, що така співпраця тільки пожвавиться після нещодавнього Указу Президента про зміцнення шефських зв'язків між регіонами держави та українським військом.

Сьогодні перед українським флотом стоїть багато завдань, з яких пріоритетне — гарантувати безпеку українських берегів, — зазначив віце-адмірал. І саме тому моряки сподіваються на всебічну підтримку і від української влади, і від громади.

Інформаційну підтримку у Військово-Морських Силах також цінують. Про це свідчить, зокрема те, що журналіста обласного телебачення «Галичина» Юлію Юзьків нагороджено пам'ятним знаком «За зміцнення бойової готовності ВМС України». Ми вітаємо з цим нашу колегу і бажаємо їй не втрачати бойового завзяття і наснаги до праці.

Джерело: ОТ "Галичина"