друкувати


Повір у власну мрію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-21 10:30:08

У час, коли людство переживає нелегкі часи, як ніколи актуальними є центри та громадські організації, які попри будь-яке становище в країні готові подати руку допомоги в скрутні моменти та підтримати необхідною порадою.

До когорти таких угруповань у Коломиї варто віднести Центр соціальних служб, який працює на теренах міста уже чимало років. Працівники центру за цей час реалізували чимало програм, але однією з наймасштабніших є репродуктивна програма, на основі якої вони готують коломийців до майбутнього сімейного життя та дають поради при народженні дитини. Особливо вона стала актуальною нині, адже у Верховній Раді розпочали обговорення болючої проблеми українців – аборти. Проте у Центрі соціальних служб над цим питанням працюють уже не перший рік, організовуючи зустрічі в навчальних закладах міста, спілкуючись з молоддю та проводячи низку акцій. Працівники організації стараються якомога більше часу відвести роз’яснювальній роботі з майбутніми батьками, розпочинаючи бесіду з жіночої консультації та завершуючи наданням допомоги у післяпологовий період.

– Тішить, що в країні порушили питання абортів та роботи з майбутніми матерями, – розповідає директор Центру соціальних служб Лілія Галамейко. – Дуже важливим є те, наскільки добре ознайомлять молодих людей та нададуть необхідну інформацію. Тому наш центр має спеціально розроблені програми для підтримки майбутніх матерів, а потім уже й самих дітей. Добре освоїлися та активно працюють у Коломиї фестивалі для дітей. Одним з них є уже традиційний фестиваль під назвою «Повір у себе», під час якого ми допомагаємо дитині повірити у власні сили. Наша робота полягає в тому, аби освоїти людей до життя у соціумі та правильно боротися з проблемами і труднощами, пов’язаними з сімейним життям.

Днями Центр соціальних служб відгукнувся на пропозицію БФ «Діти милосердя», організовуючи Всеукраїнський творчий конкурс «Урок казки». Учасники фонду мають на меті згуртувати дітей, стимулювати їх творчу активність, розвинути духовні цінності, допомогти повірити у себе та власну мрію. Творчий конкурс проводиться по всій території України, у тому числі і в нашому місті. «Діти милосердя», які виступили координаторами такої ідеї, хочуть залучити дітей з різних соціальних категорій до участі в конкурсі, зокрема дітей, позбавлених батьківського піклування, з малозабезпечених сімей та дітей-інвалідів.

«Урок казки» відбувається в рамках великого дитячого проекту «Свято дитячих мрій», який співпрацює з ТОВ «Атасов Сінема Груп». До участі в конкурсі запрошуються діти віком від 6 до 16 років, які представлять на огляд журі роботи сценічного, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

– Проект спрямований на те, що відкрити в країні якомога більше талановитих дітей, проявити їхні творчі здібності та прищепити любов до казки. Хочемо, аби діти повірили у власні сили та свою мрію, – наголосила координатор Всеукраїнського конкурсу «Урок казки» Світлана Чопенко.

БФ «Діти милосердя» проводить свою діяльність в Коломийщині від 1999 року, але Івано-Франківщина долучилася до дитячого проекту вперше. Хоча співпраця з ініціаторами «Свята дитячої мрії» доброчинцям сподобалася, бо діти із задоволенням хочуть брати участь в подібних конкурсах, де основою роботи є звична справа для них – намалювати, інсценізувати, або ж написати про відомих з дитинства персонажів. Ті, хто найвдаліше передасть усю красу та яскравість кольорової країни казки, отримає змогу взяти участь у зйомках музичної комедії «Академії зірок», телепередач «Ухтишка» та «Мультляндія», які транслюватимуть провідні телеканали країни.

«Діти милосердя» та працівники Центру соціальних служб, які співпрацюють протягом тривалого часу, закликають спонсорів та меценатів підтримати ідею і реалізувати дитячі мрії.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК