друкувати


Підслідний "свободівець", якого не захистило керівництво його політсили, заявив про вихід з партії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-20 07:02:26

«Найгірший удар я отримав не від молодиків, які били мою доньку. Найгірший удар я отримав у спину від тих, у кого очікував отримати підтримку».

Такими словами помічник депутата Івано-Франківської обласної ради Руслана Зелика Василь Угринюк пояснив своє бажання вийти зі складу Всеукраїнського об’єднання «Свобода», членом якої він досі був.

Причиною такого рішення пана Угринюка, озвученого ним під час сьогоднішньої прес-конференції в івано-франківському прес-центрі «Вектор», стало намагання лідерів ВО «Свобода» перевести кримінальну справу, обвинуваченим за якою в даний час проходить пан Василь, у політичне русло. Як вже раніше зазначалось, В.Угринюка було притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що захищаючи власну доньку в ніч з 30 на 31 грудня 2011 року від групи молодиків, він з власної помпової рушниці поранив одного з них у груди гумовою кулею. «Звісно, я визнаю, що порушив закон. – зазначив з даного приводу чоловік, – Проте, якщо у Вас є діти, ви зрозумієте, що таке для батька бачити власну доньку, яка лежить у калюжі крові на асфальті. Тому, навіть, якщо мої дії суперечать закону, я вчинив як батько. Гадаю, ця обставина заслуговує принаймні на розуміння. Адже подібні ситуації ми сьогодні маємо на Миколаївщині, в Криму і в багатьох інших регіонах України».

Зважаючи на наявні пом’якшуючі обставини, батько-захисник гадав, що він і його родина можуть розраховувати на підтримку, юридичну або ж матеріальну (адже дружина чоловіка не працює, а донька після побиття молодиками потребувала лікування) з боку керівництва партії, проте те, в свою чергу, устами «шефа» В.Угринюка Руслана Зелика дало зрозуміти, що партії вигідно, коли один з її членів сидить за гратами, оскільки партії, мовляв, потрібні «жертви режиму». «Сидить? – Це для організації добре», – процитував слова Р.Зелика голова Коломийської районної організації ВО «Свобода» Роман Височанський, який разом з іншим членами коломийської «Свободи» виявилися єдиними, хто не кинули свого побратима у біді.

У відповідь на такі дії керівництва партії Василь Угринюк прямо на прес-конференції заявив про свій вихід із ВО «Свобода» і про складення повноважень помічника депутата обласної ради Р.Зелика. Крім того, як стверджує пан Височанський, вказана обставина змусила членів його організації переосмислити свої стосунки з партією. Тож не виключено, що вже невдовзі на світ з’явиться ще одна заява – про вихід з партії цілої низки членів ВО «Свобода».

Автор: Сергій БІЛИЙ