друкувати


Конкурс на вивезення побутових відходів у Івано-Франківську завершився скандалом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-20 02:10:19

Конкурс на вивезення побутових відходів у Івано-Франківську завершився скандалом. З ринку цих послуг, згідно рішення конкурсної комісії, вибуло підприємство «Грінко». Досі ця фірма вивозила сміття з центральної частини міста, на території ЖЕО № 9. Тепер бізнесмени були готові взяти на обслуговування в шість разів більшу територію, однак не виграли на жодному з лотів.

Відтак у «Грінко» вважають, що у влади до них упереджене ставлення. Адже підприємство запропонувало не найвищі тарифи для населення, мають новішу техніку і були готові продовжувати впроваджувати програму сортування сміття. Члени конкурсної комісії, переконані обурені перевізники, неправильно підраховували переможні бали.

Результати тендеру на вивіз сміття були оголошені під кінець п'ятниці. А вже в понеділок голова конкурсної комісії — заступник мера Микола Саєвич пішов у відпустку. Тож ситуацію з поразкою «Грінко» прокоментував один з членів комісії — Вадим Войтик. За його словами, негативним фактором для невдоволеного конкурсанта стала наявність в більшості орендованого, а не власного авто для вивезення сміття. Також свою роль відіграв запропонований тариф.

Тож згідно результатів конкурсу, територію колишніх ЖЕО № 2 та № 5 обслуговуватиме «Автоколона 2222». Решту території міста від побутових і будівельних відходів очищатиме «АТП-0928». Однак «Грінко» має намір відстоювати свою позицію про перегляд конкурсу. З відповідними скаргами вони вже звернулися до прокуратури та антимонопольного комітету.

Джерело: Радіо «Західний полюс»